Se vor produce modificări pe Pământ, după cum prezic aşa de mulţi? Iar dacă nu se produc, ce văd toţi acei vizionari? E o închipuire? Ar trebui să ne rugăm? Să ne schimbăm? Putem face ceva? Sau totul este, din păcate, fără speranţă?

Îţi răspund bucuros, dar „nu vom merge mai departe”.

Nu?

Nu, deoarece răspunsurile mele ţi-au fost deja date în câteva dintre explicaţiile Mele anterioare, legate de timp.

Vrei să spui, în partea despre „tot ceea ce urmează să se întâmple, s-a întâmplat deja”.

Da.

Dar ce ESTE acest „tot ce s-a întâmplat deja”? Cum s-a întâmplat? Ce s-a întâmplat?

Totul s-a întâmplat. Totul s-a întâmplat deja. Fiecare posibiltate există ca fapt, ca evenimente încheiate.

Cum se poate asta? Tot nu înţeleg cum e cu putinţă.

Am să-ţi explic în termeni care-ţi sunt mai apropiaţi. Vezi dacă asta te ajută. Te-ai uitat vreodată la copii când folosesc un CD-ROM, ca să joace un joc pe computer?

Da.

Te-ai întrebat vreodată cum de ştie computerul. în ce fel să răspundă la fiecare mişcare pe care o face copilul?

Da, chiar m-am întrebat.

Totul e pe disc. Computerul ştie cum să răspundă la fiecare mişcare a joy-stick-ului, deoarece fiecare mişcare posbilă a fost deja aşezată pe disc, împreună cu un răspuns potrivit.

Ţi se face părul măciucă. E aproape ireal.

Ce, faptul că fiecare rezultat şi fiecare mişcare, care duce la acel rezultat sunt deja programate pe disc? N-are de ce să ţi se facă părul măciucă. Este doar tehnologie. Şi, dacă tu crezi că tehnologia jocurilor video este nemaipomenită, stai să vezi tehnologia universului! Gândeşte-te că Roata Cosmică este ca şi acel CD-ROM. Toate rezultatele există deja. Universul aşteaptă doar să vadă pe care dintre ele îl alegi de data asta. Iar când jocul se termină, chiar dacă, câştigi sau pierzi, universul va întreba: „Vrei să mai joci un joc?” Discului din computerul tău nu-i pasă dacă tu câştigi sau nu, iar tu nu poţi „să-i răneşti sentimentele”. El doar îşi oferă şansa să mai joci din nou. Toate rezultatele există deja şi rezultatul pe care-l trăieşti ca experienţă depinde de alegerea pe care o faci.

Deci, Dumnzeu nu este altceva decât un CD-ROM?

N-aş spune-o chiar aşa. De-a lungul acestui dialog, am încercat să folosesc imagini ce conţin concepte pe care fiecare dintre  voi le poate înţelege. Prin urmare, cred că imaginea cu CD-ROM-ul este foarte bună. În multe feluri, viaţa este un CD-ROM. Toate posibilităţile există şi au apărut deja. Acum o selectezi pe cea pe care alegi să o trăieşti ca experienţă. Aceasta are o legătură directă cu întrebarea privitoare la modificările Pământului.

Mult din ceea ce vizionarii spun în legătură cu modificările de pe Pământ este adevărat. Ei au deschis o fereastră înspre „viitor” şi au văzut. Întrebarea este, ce „viitor” au văzut ei? Ca şi în cazul jocului de pe CD-ROM, există mai mult decât o singură versiune. Într-o versiune, Pământul se va umfla. În alta, nu se va umfla. De fapt, toate versiunile s-au întâmplat deja.

Aminteşte-ţi că timpul…

 … Ştiu, ştiu. „Timpul nu există”…

… e adevărat. Şi atunci?

Atunci totul se întâmplă deodată.

Iarăşi e adevărat. Tot ceea ce s-a întâmplat vreodată – se întâmplă acum şi se va întâmpla vreodată – există chiar în clipa asta. Exact la fel cum toate mutările dn jocul de computer există chiar acum pe disc. Aşa că, dacă tu crezi că ar fi interesant ca prezicerile apocaliptice ale vizionarilor să se adeverească, concentrează-ţi toată atenţia asupra lor şi le vei atrage spre tine. Dar dacă crezi că ţi-ar plăcea să trăieşti experienţa unei realităţi diferite, concentrează-te asupra ei, şi o vei atrage spre tine.

Prin urmare, nu ai de gând să-mi spui dacă modificările de pe Pământ vor apărea sau nu, nu-i aşa?

Aştept ca voi să-mi spuneţi Mie. Voi veţi decide prin gândurile, cuvintele şi acţiunile voastre.

(Text preluat din Neale Donald Walsch, Conversaţii cu Dumnezeu, Editura For You, 2000, Vol. III, pp. 113-116)

Anunțuri